wtorek, 27 maja 2014

Wege grill cz.2

Chociaż dziś za oknem pogoda bardzo niegrillowa, to u mnie zagościł kolejny przepis na wegetariańską potrawę z grilla! Mam nadzieję, że do końca tygodnia się wypogodzi i będziecie mogli wypróbować któryś z polecanych przeze mnie przepisów :)

A dziś przepis na: pieczarki faszerowane serem lazur - oczywiście pieczone na grillu :)

Składniki:
duże pieczarki
ser lazur
ser gouda
łyżka masła
sól
ząbek czosnku
natka pietruszki


(Lazura powinno być dwa razy więcej niż goudy. Pozostałe składniki dajemy wg własnego upodobania smakowego.)

Wykonanie:
Zetrzeć na drobnej tartce goudę. Lazur pokruszyć drobno palcami lub pokroić na małe kosteczki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę drobno posiekać. Wszystko dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Pieczarki obrać ze skórki i odciąć blaszki, umyć i posypać solą. Następnie nałożyć pastę. Zawinąć w folię aluminiową i piec około 15-20 minut.
Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz